Kwaliteit

Wij gebruiken uitsluitend kwalitatief goed riet, riet is een natuurproduct en kent vele varianten in lengte en dikten. Door ons worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt.

Het riet wordt vastgezet met dik gegalvaniseerd draad ( 4.5 mm de gaarde) en wordt met roestvrijstalen draden met schroef vastgemaakt (schroefdak) ,het riet op het traditionele rietendak wordt met roestvrijstalen draden vastgebonden, met een knelling van 40 – 50 mm.

De nok van het dak wordt afgewerkt met een strook gaas, wat dient als wapening voor de met metselspecie gelegde voegen, welke de rietvorsten vasthouden, de voeg kan in diverse vormen worden gemaakt onder anderen vlak of halfrond.

Het is aan te bevelen om een rietendak te leggen met een dakhelling van minimaal 45 graden (anders trekt het water in het riet en wordt het riet aangetast) Wij als rietdekker hebben ervaren, dat het aanbrengen van een rietendak meer vereist dan vakmanschap, er spelen nog vele belangrijke factoren mee voor het maken van een kwalitatief goed rietendak, deze zijn afhankelijk van de technische details, Onderconstructie, Hellingshoek en Ligging van het pand, (bomen, geen zon, en te weinig droging vragen meer onderhoud ), een rietendak heeft licht en lucht nodig, dit komt de levensduur ten goede.

Daarom zijn wij al jaren geleden met succes begonnen om jaarlijks het rietendak te inspecteren, tegen een vaste lage prijs kunnen wij u geheel vrijblijvend dit in een onderhoudscontract jaarlijks uitvoeren. U wordt vooraf gebeld voor een afspraak.

Met een goede ondergrond ( kapconstructie ) en het aanbrengen van de juiste dak isolatiematerialen met daarbij het aanbrengen van een dampremmer waarbij de plaats en de manier van aanbrengen een grote rolspelen, om vocht van binnenuit tegen houden, van zelfsprekend verlengd u hiermee de levensduur van uw kostbare ambachtelijke rietendak.

Rietdekkersbedrijf Terpstra werkt uitsluitend met de Algemene voorwaarde en eisen van de vakfederatie rietdekkers en is lid van de vakfederatie.