Constructie

Het rietendak is al eeuwenoud, er zijn twee verschillende constructies, de open constructie, hier wordt het riet op latten vastgebonden, met een gesloten constructie ( het schroefdak ) wordt het riet geschroefd op de gesloten onderconstructie.

De nieuwe regelgeving van de overheid heeft een duidelijke invloed op de constructie van het rietendak, bij de overheid gaat de voorkeur uit naar het schroefdak, deze heeft een goede invloed op de isolerende en brandvertragende werking. Met als extra voordelen: lagere energie kosten en lagere premie op de brandverzekering.

Lees meer informatie over rieten daken op de website van Perfectkeur of de Vakfederatie!

De beknopte werkwijze is als volgt:

Het open traditionele rietendak wordt vastgezet met dik gegalvaniseerd draad van 4.5 mm (gaarde) en met roestvrijstaal draad aan de rietlatten vastgebonden.

Bij de gesloten constructie (schroefdak) wordt het riet vastgezet met dik gegalvaniseerd draad (gaarde) van 4.5 mm en met een rvs draad met schroef aan de gesloten constructie vastgeschroefd.

Wij hebben ook jaren lange ervaring naast rietendaken, met de plaatsing en renovatie van: Pannendaken of in combinatie met riet, Golfplaten of in combinatie met riet, Dakpanplaten en Damwanddaken. Vanzelfsprekend plaatsen wij ook : Uilenborden, Dakramen, Dakkapellen en dakdoorvoeren.

Renovatie en reparatie van dak draag constructie zoals o.a. het vervangen en repareren van Gordingen,Stutten, Draaghout, Gebinten en Stijlen, maar ook het Gebint hoofd. Het vervangen van muurplaten en spanten.